Over ons

In 2007 zijn we gestart met de Diëtistenpraktijk Jorritsma & Smit. Beide zijn we werkzaam als allround diëtisten en zien zowel kinderen als volwassenen op ons spreekuur. Wij zien veel mensen met overgewicht, verhoogd cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk (vaak combinatie) of mensen met darmproblemen. Waar men niet altijd direct aan denkt is dat wij ook veel mensen adviseren en begeleiden bij het aankomen in gewicht, ongewenst gewichtsverlies en ondervoeding.

Wilma Jorritsma
Ik ben Wilma Jorritsma. In 2000 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarvoor heb ik een opleiding voor schoonheidsspecialiste gedaan. Het is belangrijk om je huid van buiten maar ook ook van binnen uit te voeden en te verzorgen om er stralend uit te zien. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol.

Na jaren als diëtist bij een thuiszorgorganisatie ervaring te hebben opgedaan was het voor mij een logische stap om mijn eigen ideeën te kunnen uitvoeren in deze praktijk. Ik begeleid mensen met veel plezier bij al hun voedingsvragen en zie het als een uitdaging mensen te motiveren. Voor mensen met overgewicht vind ik het fijn dat we daarvoor verschillende mogelijkheden kunnen aanbieden om gewichtsverlies te bereiken. Een goede begeleiding hierbij is essentieel en hier zet ik mij dan ook graag voor in. Mijn specialisaties zijn overgewicht bij volwassenen en kinderen en daarnaast ondergewicht en ongewenst gewichtsverlies.

Berber Smit
Mijn naam is Berber Smit en ik ben in 1999 afgestudeerd als diëtist en in 2007 begonnen in deze praktijk. Sindsdien heb ik mij gespecialiseerd in verschillende richtingen op het gebied van voeding, zoals overgewicht bij volwassenen en kinderen en maag-darm problemen. 

Wanneer een kind autisme heeft kunnen er allerhande problemen rondom het eten zijn of ontstaan. Mijn kennis als diëtist zet ik hier graag voor in. 

Een drukke baan, gezin, stresssituaties, ziekte e.d. kunnen invloed hebben op het halen van uw doelen. Ik vind het dan ook belangrijk om naast aandacht voor goede voeding oog te hebben voor uw persoonlijke omstandigheden.

Wij zien u graag op een van onze spreekuurlocaties of misschien bij u thuis!